top of page
instaabx2.jpg

INSTAGRAM ABX ARQUITECTURA

CAT Inaugurem compte ABX Arquitectura a Instagram. Uneix-te!
 

ESP Inauguramos cuenta ABX Arquitectura en Instagram. Únete!

Inauguració del nou Club Nàutic Port d'Aro

CAT Festa d'inauguració del nou edifici del Club Nàutic Port d'Aro projectat per ABX Arquitectura (i jardí obra de Aspecte Paisatge de Martirià Figueras). que posa en marxa també els seus 3 nous restaurants: el snack de planta baixa Foraborda, el restaurant mediterrani a la primera planta i terrassa jardí Varka, i el japonès del terrat Boto. També es va donar tret de sortida a l'exposició temporal Entre Blaus de Teresa Riba i l'espectacular muntatge efímer Bulla de Lola Solanilla al jardí.
 

ESP Fiesta de inauguración del nuevo edificio del Club Nàutic Port d'Aro proyectado por ABX Arquitectura (y jardín obra de Aspecte Paisatge de Martirià Figueras) que pone en marcha también sus 3 nuevos restaurantes: el snack de planta baja Foraborda, el restaurante mediterráneo en la primera planta y terraza jardín Varka, y el japonés de la azotea Boto. También se dio pistoletazo de salida a la exposición temporal Entre Blaus de Teresa Riba y el espectacular montaje efímero Bulla de Lola Solanilla en el jardín.

TV Costa Brava cobreix l'acte d'inauguració

cap-pantalla_-JPG-.JPG
smartportdaro.JPG

Smart Port d'Aro

CAT ABX Arquitectura presenta el projecte per a la Transició energètica i millora d'accessibilitat i adequació interior i exterior de l'edifici Club dintre del marc de la Fase 3 d'obres de la nova concessió del Port d'Aro. Això culminarà el procès de transformació cap a un port esportiu Smart Port per a un port innovador, dinamitzador, socialment integrat, connectat, eficient, sostenible i responsable amb el medi ambient.  (més informació properament...).

ESP ABX Arquitectura presenta el proyecto para la Transición energética y mejora de accesibilidad y adecuación interior y exterior del edificio Club dentro del marco de la Fase 3 de obras de la nueva concesión del Port d'Aro. Esto culminará el proceso de transformación hacia un puerto deportivo Smart Port para un puerto innovador, dinamizador, socialmente integrado, conectado, eficiente, sostenible y responsable con el medio ambiente. (más información próximamente...).

Fase2_08-9_b2.jpg

Inici de les obres de la Fase 2 del Conjunt residencial de 48 habitatges a Vilablareix

CAT L'Ajuntament de Vilablareix concedeix la llicència d'obres per a la Fase 2 del conjunt residencial de 48 habitatges a Vilablareix.  Les obres s'iniciaran al mes de desembre de 2021.

ESP El Ayuntamiento de Vilablareix concede la licencia de obras para la Fase 2 del conjunto residencial de 48 viviendas en Vilablareix. Las obras se iniciarán en diciembre de 2021.

Finalitza la nova Terminal Internacional - Aeropuerto Arturo Merino Benítez  de Chile

CAT ABX Arquitectura ha col·laborat donant suport tècnic al projecte i obra de la nova terminal internacional - Aeropuerto Arturo Merino Benítez de Chile.
 

Representa el major projecte del país, i un dels 5 més grans de sudamèrica. Una obra de més de 200.000m2 d'edificació i més de 600.000m2 de nova plataforma portuària que s'ha desenvolupat en 5 anys (2016-2021) mantenint  l'operativa de l'aeroport les 24h i representant una inversió total de més de 1.000M$.

ESP ABX Arquitectura ha colaborado dando apoyo técnico al proyecto y obra de la nueva terminal internacional del Aeropuerto Arturo Merino Benítez de Chile.

Representa el mayor proyecto del país, y uno de los 5 más grandes de Sudamérica. Una obra de más de 200.000m2 de edificación y más de 600.000m2 de nueva plataforma portuaria que se ha desarrollado en 5 años (2016-2021) manteniendo la operativa del aeropuerto las 24h y representando una inversión total de más de 1.000M$.

EN_PV.jpg

EXNOVO - Performing Value

CAT ABX Arquitectura es converteix en Partner de EXNOVO - Performing Value, per aportar valor i formar part del seu equip professional especialitzat en l'assessorament global i d'acompanyament a inversors privats i institucions en el món del turisme, restauració i hospitality en general.

ESP ABX Arquitectura se convierte en Partner de EXNOVO - Performing Value, para aportar valor y formar parte de su equipo profesional especializado en el asesoramiento global y de acompañamiento a inversores privados e instituciones en el mundo del turismo, restauración y hospitality en general.

V0148_B.JPG

Aeroport Adolfo Suárez Madrid - Barajas

CAT ABX Arquitectura col·labora donant suport tècnic al projecte i obra de l'ampliació i millores de les infraestructures de la Terminal T-4, Remotos, Rampa 0 i Rampa 7 de  l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

ESP ABX Arquitectura colabora dando apoyo técnico al proyecto y obra de la ampliación y mejoras en infraestructuras de la Terminal T-4, Remotos, Rampa 0 y Rampa 7 del Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

201504.jpg
n201502.jpg

Premis per l'obra Origami

CAT L'obra "Origami" rep el Premi Nacional d'Arquitectura Efímera al millor muntatge ecològic, reutilitzable i reciclable, i a més queda finalista al millor sistema d'exposició itinerant.
 

Queda també presel·leccionada als Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona


Es tracta d'una exposició itinerant per a els PREMIS D’ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2014, basada en un mòdul expositiu, la multiplicació del qual genera el conjunt. De fàcil muntatge i desmuntatge, autosuficient (no necessita d’eines i altres suports), lleuger i expositor de 31 projectes.


L’agregació dels suports garanteix prou flexibilitat per adaptar l’exposició a qualsevol emplaçament i facilitar, també en aquest aspecte, l’itinerància dels premis a Girona, Olot, Figueres i Vic.

13 mòduls de planta hexagonal que creixen a dues alçades diferents, la perimetral i la que correspon al centre de l’hexàgon. És en aquest joc de plans inclinats on el visitant descobreix les obres seleccionades. Aquesta inclinació permet familiaritzar-se amb el conjunt d’una manera àgil, i veure els panells amb comoditat des de qualsevol punt del joc de cobertes.

Pensats en matrius de cartró per aconseguir el seu transport apilat i l’optimització màxima de la capacitat del mitjà de transport que s’utilitzi.

ESP La obra "Origami" recibe el Premio Nacional de Arquitectura Efímera al mejor montaje ecológico, reutilizable y reciclable, y además queda finalista al mejor sistema de exposición itinerante.

Queda también preseleccionada a los Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona

Se trata de una exposición itinerante para los PREMIS D'ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2014, basada en un módulo expositivo, la multiplicación del que genera el conjunto. De fácil montaje y desmontaje, autosuficiente (no necesita de herramientas y otros soportes), ligero y expositor de 31 proyectos.

La agregación de los soportes garantiza la suficiente flexibilidad para adaptar la exposición a cualquier emplazamiento y facilitar, también en este aspecto, la itinerancia de los premios en Girona, Olot, Figueres y Vic.
13 módulos de planta hexagonal que crecen a dos alturas diferentes, la perimetral y la que corresponde al centro del hexágono. Es en este juego de planos inclinados donde el visitante descubre las obras seleccionadas. Esta inclinación permite familiarizarse con el conjunto de una manera ágil, y ver los paneles con comodidad desde cualquier punto del juego de cubiertas.
Pensados ​​en matrices de cartón para conseguir su transporte apilado y la optimización máxima de la capacidad del medio de transporte que se utilice.

This video has been deleted.

Promoció de Girona

CAT El projecte "S'escapen / Girona temps de flors" a la campanya promocional turística de l'Ajuntament de Girona

ESP El proyecto "S'escapen / Girona temps de flors" en la campaña promocional turística del Ayuntamiento de Girona

n201101p.jpg
n201301.jpg

Premis d'Arquitectura a projectes intervencions a Girona Temps de Flors

CAT L'obra "S'escapen" queda finalista a la XIV edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona.

El muntatge efímer es va realitzar durant l'exposició del Temps de Flors de Girona de l'any 2010.

Un camp de girasols pres dintre d'un pati ombrivol i obsessionat per a captar la llum del sol comença a enlairar-se desafiant la gravetat omplint tot el pati de la casa Pla-Sambola per finalment perdre's pel cel de Girona.

Els premis van ser lliurats a la Demarcació de Girona del COAC, en un acte que va comptar amb la participació de l'alcaldessa Anna Pagans; el degà del COAC, Lluís Comerón; del president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; del secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; de la presidenta del Jurat dels premis d’aquest any, Carme Pinòs, i del president del COAC a Girona, Frederic Cabré.

___________________________________________
 

La XVI edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona premia amb una menció l'obra "Reinventar-se o morir" del Temps de Flors de Girona de l'any 2012.

L'obra té com a elements clau els separadors, una peça constructiva que fixa l'armat interior de les estructures de formigó. Degut al context econòmic actual, en el que se'n fa poc ús, es reinventa l'element constructiu unint vàries peces entre sí per a crear un nou ambient en el carrer Cúndaro de Girona que recorda un passeig arbrat.

Els premis van ser lliurats el 31 de maig a la Demarcació de Girona del COAC, en un acte que va comptar amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; el degà del COAC, Lluís Comerón; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del director d’àrea de Negoci de Girona ciutat de “la Caixa”, Xavier Ponsatí; del president del Jurat dels premis d’aquest any, José Ignacio Linazasoro, i del president del COAC a Girona, Frederic Cabré.

 

ESP La obra "S'escapen" queda finalista a la XIV edición dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona.
El montaje efímero se realizó durante la exposición del Temps de Flors de Girona del año 2010.

Un campo de girasoles preso dentro de un patio sombrío y obsesionado por captar la luz del sol empieza a volar desafiando la gravedad y llenando todo el patio de la casa Pla-Sambola para finalmente perderse en el cielo de Girona.

Los premios fueron entregados a la Demarcación de Girona del COAC, en un acto que contó con la participación de la alcaldesa Anna Pagans; el degano del COAC, Lluís Comerón; del presidente de la Diputació de Girona, Enric Vilert; del secretario de Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; de la presidenta del Jurado de los premis de este año, Carme Pinòs, y del presidente del COAC en Girona, Frederic Cabré.

 

____________________________________________

La XVI edición de los Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona premía con una mención la obra "Reinventar-se o morir" de Temps de Flors de Girona del año 2012.

La obra tiene como elementos clave los separadores, una pieza constructiva que fija el armado interior de las estructuras de hormigón. Debido al contexto económico actual, en el que se usa poco, se reinventa el elemento constructivo uniendo varias piezas entre sí per a crear un nuevo ambiente en la calle Cúndaro de Girona que recuerda un paseo arbolado.

 

Los premios fueron entregados el 31 de mayo a la Demarcación de Girona del COAC, en un acto que contó con la participación del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; el decano del COAC, Lluís Comerón; del alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del presidente de la Diputación de Girona, Joan Giraut; del director de área de Negocio de Girona ciudad de "la Caixa", Xavier Ponsatí; del presidente del Jurado de los premios de este año, José Ignacio Linazasoro, y del presidente del COAC en Girona, Frederic Cabré.

n20101.jpg

Publicació a la revista Detail

CAT La revista internacional DETAIL, del sector d'arquitectura i disseny, publica un reportatge de l'obra "S'escapen", que s'ha realitzat a Girona en motiu de l'exposició de Girona Temps de Flors 2010 en el pati de la casa Pla-Sambola del carrer de la Força.

ESP La revista internacional DETAIL, del sector de arquitectura y diseño, publica un reportaje de la obra "S'escapen", que se realizó en Girona con motivo de la exposición de Girona Temps de Flors 2010 en el patio de la casa Pla-Sambola de la calle de la Força.

(Detail. Revista de Arquitectura y Detalles Constructivos. Año 2010. Núm.5)
 

n200401.jpg

Premi a millor proposta urbanística

CAT El projecte urbanístic per a l'eixample de Vilanova del Vallès és sel·leccionat com a millor proposta d'ordenació urbanística per al nou sector de creixement de la població.

La proposta es basa en criteris d'equilibri edificatori, social, comercial i d'equipaments en el territori i en la no invasibilitat absoluta de la zona urbanitzable, de manera que la ciutat creix fusionant les noves zones verdes amb els boscos perimetrals.

Diferents franges de zones verdes creen passeigs que creuen el sector i comuniquen entre sí els diferents equipaments, oferint una imatge de ciutat més amable i lluny del formigó i les places dures que impacten tant negativament en el territori.


 

ESP El proyecto urbanístico para el ensanche de Vilanova del Vallès es seleccionado como mejor propuesta de ordenación urbanística para el nuevo sector de crecimiento de la población.

La propuesta se basa en criterios de equilibrio edificatorio, social, comercial y de equipamientos en el territorio y en la no invasibilidad absoluta de la zona urbanizable, de manera que la ciudad crece fusionando las nuevas zonas verdes con los bosques perimetrales.

Diferentes franjas de zonas verdes crean paseos que cruzan el sector y comunican entre sí los diferentes equipamientos, ofreciendo una imagen de ciudad más amable y lejos del hormigón y las plazas duras que impactan tan negativamente en el territorio.

 

bottom of page